Ръката на пострадалия снощи при взривовете в Дортмунд футболист на "Борусия" Марк Бартра е оперирана в местна клиника, съобщиха официално от клуба. Испанският защитник получи наранявания заради едно от счупените при експлозиите стъкла на автобуса на "жълто-черните".

Бартра е със счупена лъчева кост. В дясната му ръка са попаднали и външни предмети, някои от които са вадени още на мястото на инцидента от негов съотборник. Все още не е ясно колко време ще се възстановява бившият играч на "Барселона" и национал на "Ла Роха".

А след първите съобщения, че нараняванията на Марк са леки, те вече се определят от местната полиция като тежки, предаде АФП. Пострадал е и полицай.

Според прокуратурата се води разследване по квалификацията за опит за убийство. 

А мачът "Борусия" - "Монако" бе пренасрочен за днес от 19:45 часа. В Дортмунд мерките за сигурност са доста усилени. Запалянковците ще бъдат проверявани по няколко пъти. За момента малцина знаят къде точно се намира тимът на "Борусия".

Мерки с по-солидно полицейско присъствие се вземат и за другите два мача от четвъртфиналите на Шампионската лига днес - "Байерн" (Мюнхен) - "Реал" (Мадрид) и "Атлетико" - "Лестър". Техният час е познатият - 21:45.