Полицията в Дортмунд обяви, че атаката срещу футболния отбор на "Борусия" и автобуса, с който тимът трябваше да стигне до стадиона за мача от Шампионската лига срещу френцския "Монако", са със "сериозни експлозиви". Те са били скрити в храстите. Намерено е и писмо, свързано с инцидента, но властите отказват каквито и да е подробности по темата засега.

Във вторник преди мача са избухнали три експлозии до автобуса. Инцидентът се случи около час преди двубоя, до хотела, в който е бил настанен отборът на "Борусия". Четвъртфиналът е отложен за днес в 19,45 ч. българско време. 

Трите експлозии са счупили прозорците в задната част на автобуса. Пострадалият испански национал Марк Бартра е бил откаран в болница с травма на ръката. В атаката има и ранен полицай, стана ясно днес. Това е униформеният, който се е движел пред автобуса, за да може да го ескортира към стадиона, съобщават германските медии. 

"Целият отбор е в шок", каза изпълнителният директор на "Борусия" Ханс-Йоахим Вацке снощи. Привържениците на 80-хилядния "Сигнал Идуна парк" са били евакуирани без инциденти.

Феновете на "Борусия" поканиха "съперниците" си, симпатизиращи на френския "Монако", в домовете си, за да могат да дочакат двубоя днес, без да се налага да търсят тепърва къде да отседнат. Инициативата им се разпространи мълниеносно в социалните мрежи, които бяха заляти от снимки на запалянковци на двата тима, седнали по домашному и гледащи шоуто на "Ювентус" и "Барселона".