"Монако" спечели първия четвъртфинал в Шампионската лига срещу "Борусия" (Дортмунд) с 3:2 на германска земя и гледа към полуфинал. Двубоят, който трябваше да се играе снощи, но бе отложен заради взривовете по автобуса на "жълто-черните", мина под знака на дружбата най-вече на трибуните.

Доста местни приютиха фенове на "Монако" в домовете си миналата нощ. Французите пък засвидетелстваха уважение и внимание към защитника на "Борусия" Марк Бартра, който пострада и бе опериран.

На терена обаче "монегаските" отстранили "Манчестър Сити" в предишната фаза, не уважиха гостоприемството на "Борусия" и набързо дръпнаха в резултата. 18-годишният Килиан Мбапе откри в 19-ата минута, в 35-ата Свен Бендер си отбеляза автогол.

Днес тимът на "Борусия" се качи в друг автобус.

Подкрепяни от преданите си фенове домакините тръгнаха към обрат след почивката. Усман Дембеле намали в 57-ата минута. Последваха няколко добри възможности и за 2:2, но вместо това Мбапе попари трибуните - 3:1.

В 84-ата Шинджи Кагава намали резултата, а в добавеното време Обамеянг пропусна да доведе нещата до 3:3.

Преди мача мерките за сигурност бяха наистина подобаващи, като край стадиона имаше стотици полицаи и тежки машини. Малко преди първия съдийски сигнал Марк Бартра публикува снимка, за да покаже, че въпреки счупването на лъчевата кост на ръката си се чувства добре.

Тази снимка на Марк Бартра е от днес.

Феновете подкрепиха испанеца, както и неговите съотборници, които излязоха на разгрявката преди срещата с фланелки с името и номера на Бартра. Или с тениски с неговия лик и надписи, които окуражават пострадалия.