Веднъж заради парите, веднъж - заради шоуто...

Къде по-достойно, къде не чак толкова, виждаме рок звезди, които а-ха и ще почнат да излизат с памперс на сцената. Пък някои може би и излизат...

Със сигурност сред тях има такива, принудени от нуждата - преживели тежки катаклизми, разводи и финансови падения (Дий Снайдер), оцелели, но фалирали по клиники (Шейн МакГоън) и други подобни. Но има някои - като например Ангъс Йънг, които надали са опрели до коравия залък, показвайки си задните части всяка вечер. И може би вече лекинко "демонтирайки" легендата за себе си и ставайки за смях.

Тук не включваме Кийт Ричардс и Ози Озбърн - те са от някаква друга планета, май. Не говорим и за такива, на които физическото състояние не позволи да продължат - Ерик Клептън, Малкълм Йънг.

Днес ви разказваме за двама герои - според някого от миманса, според други - безценни органи от автентичното тяло съответно на "Джудас Прийст" и AC/DC.

К. К. Даунинг (днес на почти 66 г.) се оттегли с поклон от сцената през 2011 г. Казва в едно от малкото си интервюта, че е имало "минимум 21 причини" за това. Просто намери баланса кога да слезе.

Персоналният му сайт дава бегла представа за любовта на милиони фенове към "Стоманената мелница" - сърцето на "Джудас Прийст".  

Оттогава е хващал китара (поне публично) през 2012 г. - по специална покана да се включи в Who Are You? An All Star Tribute to the Who (както личи от заглавието - трибют на "Дъ Ху").

Голф комплексът, в който има главна роля - The Astbury, е разположен на 300 акра земя... Че и награди взима за постиженията си в сферата на голф игрищата.

Кенет Даунинг има и собствена линия парфюми, озаглавена... никога няма да познаете: METAL.

Ех, а какви години бяха... 

Другият още по-дискретен - но едва ли по-малоимотен - пенсионер, на когото отдаваме чест днес, е Клиф Уилямс. 

Басистът на AC/DC обяви през юли 2016-а, че най-накрая се оттегля и така остави в групата само Ангъс Йънг. След като Фил Ръд изтърпява присъда у дома си, Брайън Джонсън спря да чува, а Малкълм има деменция... Е, Ангъс остава с Аксел Роуз от "Гънс", но това е друг разговор. Или "друго животно", както Клиф нарича бандата.

Тъжното клипче, озаглавено A message from Cliff, е изгледано над 200 000 пъти само в канала на рок титаните в YOUTube:

"Просто съм готов да сляза." Това казва Клиф.

Бас китаристът е в AC/DC от 1977 година, когато замества Марк Евънс.

Хобитата на дългурестия чаровник са риболов и любителски полети. Мести се във Флорида навремето, след като животът в имение на хавайските острови започва да му се струва "твърде изолиран".

Днес прекарва времето си повече във френския Прованс - до Лазурния бряг.

Роденият на  14 декември 1949 г. Клифърд Уилямс има енофилия - това е думата, която описва любовта към виното.