"Ювентус" по професорски се справи със симпатичния отбор на "Монако" в първи полуфинал от Шампионската лига - 2:0 на терена в Монте Карло. 

Така финалът в турнира май е ясен - "Реал" (Мадрид) - "Юве", след като вчера "белите" дръпнаха с 3:0 на "Атлетико".

Гонсало Игуаин вкара и двата гола за "Старата госпожа" в 29-ата и 59-ата минута.

Тази вечер на стадион "Луи II" се срещнаха най-доброто нападение в Лигата (на французите) и най-здравата защита (на италианците). Спечели... контраатаката на "бяло-черните", както, разбира се, и отбраната, която отново не пусна гол, като удържа взривната атака на "монегаските".

Акциите на "Монако" не вървяха толкова добре, както срещу "Борусия" (Дортмунд), "Манчестър Сити" и т.н. И докато домакините трудно застрашаваха Джанлуиджи Буфон, контрите на гостите вещаеха проблеми.

Така се стигна до 29-ата минута, в която брилянтна и бърза атака на "Юве" доведе до първия гол на Игуаин, реализиран майсторски.

След почивката Радамел Фалкао направи пропуск пред Буфон. Не и аржентинецът Игуаин, който оползотвори брилянтен пас на Дани Алвеш за 2:0. 

До края "Монако" хвърли много сили в нападение. Онова, което не успя да стори защитата на "бианконерите", направи Буфон. В крайна сметка "Ювентус" спечели и чака спокойно реванша в Торино през идната седмица.