Премиерът Бойко Борисов продължи днес с окомплектоването на втория ешелон на изпълнителната власт и назначи нови 10 зам.-министри. Сред тях има и бивши министри. Такъв е примерът със Зорница Русинова, която бе министър на социалната политика във втората половина от краткия мандат на кабинета "Борисов 2". Сега тя ще замества новия социален министър Бисер Петков. В същото ведомство е назначена и Росица Димитрова – досега директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново. Втората е номинация от "Обединените патриоти".

Вицепремиерката по еврофондовете в служебния кабинет "Герджиков" Малина Крумова, която бе част и от предишното управление на ГЕРБ, влиза в регионалното министерство като зам.-министър. Там втори заместник на новия министър Николай Нанков ще е Деница Николова, която заемаше същия пост и в периода 2014-2017 г. при Лиляна Павлова, става ясно още от съобщението на Министерския съвет.

В Министерството на околната среда заместниците също ще са двама - Атанаска Николова, която бе в екипа на бившата министърка от ГЕРБ Ивилина Василева, както и бившият депутат от ВМРО в 40-ия парламент Николай Кънчев.

Досегашният шеф на "Холдинг БДЖ" Велик Занчев е назначен за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията при Ивайло Московски. Засега втори заместник не е посочен.

В Министерството на икономиката отива Александър Манолев, който между 2015 и 2016 г. е бил заместник в Министерството на туризма, след което поема Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Заместник на Теменужка Петкова в енергетиката отново ще е Жечо Станков. 

Бившият парламентарен секретар на спортното министерство Ваня Колева става заместник на министър Красен Кралев.