"Атлетико" победи с 2:1 "Реал" в мадридския полуфинал на Шампионската лига, но загуби битката с градския си съперник. С общ резултат 4:2 "белите" са на финал на 3 юни в Кардиф срещу "Ювентус".

Те ще защитават титлата си и може да станат първият отбор, който я печели в две поредни години, откакто турнирът се нарича Шампионска лига.

Сблъсъкът е повторение на финала от 1998 г. на "Амстердам Арена", когато "Реал" би "Юве" с 1:0 с попадение на Предраг Миятович.

Малка утеха за "Атлетико" е, че поне спечели последното дерби с "Реал" на своя стадион "Висенте Калдерон". От новия сезон "дюшекчиите" се местят на ново съоръжение.

След 0:3 в първия мач Атлети имаше почти непосилна задача, но тази вечер започна отлично. Саул Нигес с глава откри резултата в 12-ата минута, а в 16-ата Антоан Гризман удвои от дузпа, отсъдена нарушение на Рафаел Варан срещу Фернандо Торес.

Мечтано начало. След това обаче "Атлетико" може би сгреши, тъй като "върна газта" и "Реал" се настани в половината на домакините. В 43-тата Иско заби скъпоценен гол, с който подряза крилете на "дюшекчиите".

Голямата заслуга е на Карим Бензема, който проби по аутлинията отляво, но е очудващо, че трима защитници не успяха да го спрат.

След почивката "Атлетико" продължи да се бори и пропусна няколко чисти положения, най-малкото за да постави под напрежение по-титулувания си противник.

Роналдо пусна в мрежата снимка от радостта в съблекалнята на "Реал".

В края заваля проливен дъжд.

А "Реал" пак е на финал. Освен титлата на Европа "белия балет" преследва и тази на Испания.