Имам резерви, не бяха обсъждани вътрешните заплахи за сигурността, обяви лидерката на БСП Корнелия Нинова за днешния Консултативен съвет за национална сигурност при президента Радев.

"Освен външните заплахи има и вътрешни, като контрабанда, битова престъпност, липса на образование. Днешните министри не споменаха и дума по тези въпроси, нямаше и доклади, което за мен е пропуск. Поставих този проблем вътре и получихме уверението, че на следващия консултативен съвет ще бъде поставен този въпрос", каза тя пред журналисти след продължилото 3 часа заседание.

Нинова отбеляза, че макар всички да са били на едно мнение за заплатите и състава на МВР - че трябва да се увеличат - финансовият министър Горанов разкрил, че не се предвижда актуализация на бюджета до края на годината и увеличение на средствата. И добави, че увеличено финансиране според нея е нужно и в Министерството на отбраната.

Тя коментира и плановете за модернизация на армията, като отбеляза, че поведението на третия кабинет на Борисов е нелогично.

"Ако си спомняте в миналия парламент модернизациите бяха приети, а ние бяхме против. Изведнъж правителството става против тази модернизация. Не получих ясно обяснение от Борисов, но най-вероятно ще поискат програма за разсрочване на времето години напред за изплащане", допълни лидерката на столетницата.

Нинова добави и че президентът Радев отново я е уверил, че стенограмата от заседанието за КТБ ще бъде разсекретена - не частично, а напълно.