„Настоявам от 2 години да се разсекретят стенограмите за КТБ. Всичко трябва да се извади на масата и тогава ще стане ясно кой каква позиция е имал и кой за какво е настоявал“

Това заяви пред Би Ти Ви бившият лидер на БСП Михаил Миков.

Според него президентът Румен Радев трябва да публикува и двете стенограми, за да престанат „преразказите по спомени на участниците“

„Имаше предложения за банкова ваканция на срещите, но всички експерти заеха категорична позиция, че не трябва да се стига до затваряне на банките за неопределено време и да се въведе лимит на тегленията. Не мисля, че това щеше да помогне по някакъв начин на КТБ“, коментира Миков.

„За да се приложи банковата ваканция, трябваше да се приеме нарочен закон. Като председател на народното събрание, аз прецених, че няма нужда да се свиква извънредно заседание през уикенда, за да се измени законодателството. В БСП бяхме единни в тази позиция“, отбеляза Миков.

„Като нищо не се публикува, всеки може да твърди всичко и да спекулира. Това да не е масонска ложа, че да крият какво си приказват. Както стенограмите от Министерския съвет и парламента са публични, така би трябвало и да е в президентството, това е публична институция. Ако не е днес, обществото ще прочете каква е била истината след 5 или 10 години“, завърши Миков.