Журналистът от издържаното от данъкоплатците Българско национално радио (БНР) Петър Волгин изрази одобрение за палежа на крана, който демонтира паметника „1300 години Българи” пред НДК в София, както и „радикалните действия” на протестиращите в Хамбург, където се състоя среща на лидерите на страните от Г-20.

Напълно одобрявам повреждането на крана, който трябваше да демонтира паметника при НДК. Това е легитимен акт на съпротива срещу престъпните действия на властите в София”, написа в публичния си профил във фейсбук Волгин.

Кранът пред НДК бе подпален в нощта на събота срещу неделя.

Според свидетели минувачи са хвърлили бутилки със запалителна течност, т.нар. коктейл „Молотов”. В резултат машината е повредена и демонтажът бе преустановен. Премахването на паметника става по решение на Столичния общински съвет, а причината е, че той е опасен за гражданите.

Неуспелият кандидат за генерален директор на БНР Петър Волгин одобрява и „радикалните действия” на протестиращите в Хамбург.

В края на миналата седмица крайнолеви, антиглобалисти и анархисти потрошиха магазини и заведения в северния германски град, атакуваха полицията и раниха над 200 служители на реда.

Одобрявам и радикалните действия на протестиращите в Хамбург. Легитимна съпротива срещу капиталистическата система. Колкото повеча такива действия, толкова по-голям шанс за разбиване на статуквото”, написа Волгин.