Можете ли да опазите главата на главния прокурор Сотир Цацаров от постоянната заплаха на огромни болтове?

Тази задача ви поставя чисто новата игра за мобилни устройства CaciBolt, публикувана буквално преди дни в магазина за програми и игри на Android Google Play - тук.

Простата игричка е дело на Люсиен Лозанов и е с подзаглавие "За европейска справедливост!!" (For European Justice!!). В описанието той единствено уточнява, че това му е първо творение. В блога си пояснява:

"Искам първо да кажа, като създател на този продукт, че продуктът не цели да обижда, поругава или накърнява достойнството на никого. Играта е създадена само и единствено за забавление!"

Всъщност тя е копие на доскоро изключително популярната аркадна игра Flappy Bird, която носеше по 50 000 долара на ден от реклами на виетнамския си създател Донг Нгуйен и която бе популярна с изключителната си трудност.

Играта на Лозанов е свалена само няколко десетки пъти и освен че е безплатна, няма реклами, което означава, че той не печели от нея и стотинка.

За сметка на това и вие нищо няма да спечелите - тя не брои точки или постижения, а просто ви оставя да играете. Когато изпуснете главата на главния прокурор и тя се сблъска с болт, всичко просто започва отначало. Ето и кратко видео, на което можете да видите какво представлява:

Наскоро Цацаров и мнозинството около него напуснаха заседание на Висшия съдебен съвет, възмутени от граждани, поставили болтове пред сградата на Съвета.

Това бе символичен протест заради случая с развинтените болтове на колата на НСО, ползвана от шефа на ВКС Лозан Панов. Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по случая и обяви, че болтовете са се саморазвинтили. Панов пък отказа да използва повече кола на НСО.