"Това е прокурор Радева. Да знаете кои са ми душманите."

С тези думи и посочвайки снимка на жена, лидерът на "Воля" Веселин Марешки започна участието си в сутрешния блок на бТВ днес. Въпросната прокурорка била заловена пияна зад волана, обясни аптекарският бос и попита:

"Защо никой не разследва тя постоянно ли кара и пие?"

Това, което възмущава новия политик, е как тази прокурорка му е запорирала "милиони" в имущество, когато го обвинява в нанасяне на щети до 14 хил. лв.

На същия принцип аптекарският бос скочи и срещу другия си "душманин" - председателя на парламента Димитър Главчев, като заяви, че "Воля" отново ще му иска оставката. Защо? Нарушавал правилника.

"На последния председателски съвет той вика - А ние с Марешки какво ще правим - трябва да го махаме, има повдигнато обвинение. Всички бяха в шок. Всички му викат - ама той не е осъден, в правилника е написано...", възмути се Марешки. "Аз съм депутат по волята на българските граждани. Той е въобще депутат по волята на Борисов. Той е част от някакво задкулисие."

Какво точно е задкулисието не стана ясно. Но обвиненият в изнудване и принуда аптекарски бос отрече всички твърдения, че тормози конкуренцията си.

"Вие виждате колко сме ги притискали, хиляди хора са едва ли не, стотици, как така стана, че цяла България знае за тази схема, включително някои от замесените са в семейно положение с прокурорите, и няма една жалба никъде? Представете си, три години ние малтретираме фармацевтите в България и няма нито една жалба? Това е скалъпено, за да се тормози…", посочи бизнесменът.

Според него прокуратурата трябва да оттегли обвиненията си. Но целта им била друга.

"Това е концепцията през последните години - някой да се държи на каишка. Да обвиняваш "Воля" в задкулисие е върхът на безсилието. Същиите тези хора казваха, че съм пудел на Пеевски, Цацаров и Борисов. Сега същите хора казват, че сме в друг лагер."

Както се изясни, Марешки е бил подслушван, а и тормозен от "висш служител на ГЕРБ във Варна". Сигнал към прокуратурата нямало смисъл - няма да направят нищо, заяви аптекарят, без да направи връзка с думите си преди това.

Антон Хекимян го попита защо все пак от началото на 44-тото народно събрание "Воля" подкрепя ГЕРБ. Обърках се, отбеляза водещият.

"И аз се обърках. Аз мислех, че на 26 март се явяваме на избори за този парламент. Оказа се, че ние сме се явявали за след 4 години. Аз си мислех за първите дни, като влезем, какво ще направим....", обясни Марешки.