"Апоел" Бер Шеева победи "Лудогорец" с 2:0 в мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Домакините от Израел бяха по-добрия отбор и победата им бе напълно заслужена. "Лудогорец" не бе на обичайното си високо ниво, но въпреки това имаше своите шансове, за да измъкне по-добър резултат от гостуването си.

Мачът започна сравнително равностойно, но в 19-та минута "Апоел" Беер Шева поведе с 1:0. Голът бе отбелязан от Антъни Нуакаеме. Той се озова сам в средата на терена и след като напредна подаде на Маор Меликсон. В защитатата на "Лудогорец" имаше трима играчи, но въпреки това двама футбописти на Апоел Беер Шева бяха непокрити в наказателното поле. Меликсон центрира на задна греда и Нуакаеме вкара от два метра на празна врата.

"Зелените" отговориха светкавично. В 26-та минутиа Марселиньо стреля отлично от фаул, но вратарят спаси. Топаката попадна у Вандресон, който вместо да стреля веднага овладя топката, но се забави и тя му бе отнета.

Последваха още няколко опасни атаки и към двете врати.  Първо Нуакеме, който бе най-опасният футболист на домакините, изведе свой съотборник в наказателното поле. Българската отбрана се справи. Последва бърза контраатака, при която Марселиньо пусна към Кешерю, но вратарят на Апоел с успя да избие.

В 32-ата минута Кафу стреля силно, но Хаимов спаси.

До края на полувремето двата отбора опитаха изстрели от дистанция, но Броун без проблем отрази на два пъти, а шутове на Марселиньо и Вандерсон бяха блокирани.

"Лудогорец" започна по-активно второто полувреме. В 48-ата минута Кафу овладя топката в центъра на терена и подаде към Кешерю. С отличен пас румънецит изведе Вандерсон сам срещу вратаря. Бразилецът напредна и копна топката над излезлия Хаимов, но не уцели вратата. В 57-ата минута Лудогорец осъществи отдясно нова добра атака, която завърши с нов пропуск на Вандерсон.  Бразилецът се освободи добре от бранител на Апоел и стреля от десетина метра в аут.

В 79-та минута Апоел вкара втори гол  Светослав Дяков и и Игор Пластун подцениха положение в наказателното поле. Топката попадна в Миахел Охана, който стреля и след рикошет в крака на украинския защитник на "Лудогорец" топката влетя в мрежата на зелените.

В последните минути "Лудогорец" получи право да изпълни пряк свободен удар от добра позиция, но Натанаел стреля в ръцете на вратаря на "Апоел"