"Рейнс е ш..ан параноичен шизофреник, параноик", вулгарно заявява Антъни Скарамучи за колегата си Рейнс Прибъс - началника на кабинета на президента Доналд Тръмп, съобщава Си Ен Ен. И добавя: "Аз  не съм Стив Банън и не се опитвам сам да си лапам  к..а. Не се опитвам да трупам точки на гърба на президента. Тук съм, за да служа на страната си". Банън е един от най-близките съветници на милиардера и е смятан за сивия кардинал в Белия дом.

Рейнс Прибъс.

Скандалът избухна, след като неопитният новоназначен преди седмица шеф на комуникациите на администрацията на Тръмп разговарял по телефона с журналиста Раян Лиза, кореспондент във Вашингтон на изданието "Ню Йоркър". Естествено разговорът бил записан. 

"Никога повече няма да се доверявам на репортер", обяви веднага след разпространяването на информацията Скарамучи. "Извинявам се за цветистия си език." Той обаче не се извини нито на Прибъс, нито на Банън.

Стив Банън.

Шефът на отдела за пиар на Белия дом сам се обадил на журналиста. Той бил гневен, че е изтекла информация за вечеря на Доналд Тръмп и искал да знае кой е издал тайната. След като Лиза отказал да разкрие източника си Скарамучи започнал да сипе заплахи за много хора от администрацията на Белия дом.

"До две седмици ще ги уволня всичките, ето ти една изтекла информация", казал той на кореспондента. 

Според Скарамучи "трябва да спре ши..ното изтичане на информация от Белия дом". Той смята, че именно Прибъс дава тайно информация на медиите. И заявява, че очаква скорошното му уволнение.

"Ако Прибъс иска да обясни, че не е той източникът на изтичането на информация, нека го направи", казал Скарамучи в разговор с репортер от Си Ен Ен.

При назначаването през миналата седмица на новия шеф на комуникациите на Белия дом дотогавашният говорител на Тръмп Шон Спайсър подаде оставка и заяви, че не приема избора на Скарамучи. Той добави, че и Прибъс не е бил "за" избирането на Антъни.

Все още няма реакция от Доналд Тръмп.