„Корнелия Нинова не е спечелила президентски избори, защото те нямаха кандидат, а подкрепиха независим. Да не подскача толкова от Бузлуджа. Веднага след президентските избори бяха парламентарните, където бяхме аз и тя. Резултатът беше категоричен. Аз знам какво правя. Тя да се беше явила на президентските избори."

Това заяви днес пред репортери премиерът Бойко Борисов в Пазарджик, предаде БГНЕС.

Така той отговори на сутрешното изказване на лидерката на БСП пред Нова тв. Нинова заяви, че Борисов не може да приеме изборната загуба.

Борисов бе в Пазарджик за откриването на завод за високотехнологични автомобилни компоненти на германската компания "Костал". С него бяха външната министърка Екатерина Захариева и бившият президент (2012-2017) Росен Плевнелиев.

"Ръстът на икономиката е 3,9%, няма безработица, излишъкът е 2 милиарда лева. Те с какво могат да се похвалят? Че събориха КТБ? Стига с това двуличие”, каза още Борисов по адрес на Нинова и БСП.

[[nid:56813]]

А за завода Борисов каза следното:

Днес можем да се поздравим с поредния добър партньор в България и да пожелаем в следващите години до 2700 работни места да се развият", заяви Борисов.

Той изтъкна също, че България е дестинация за инвестиции.

"Хубавото на тези заводи е, че всичко се изнася. Това може само да радва една страна", смята премиерът.

Според него интересът към нашата страна не е интерес само на думи.

Новият завод в Пазарджик е трета производствена база на „Костал“ в България и част от стратегията за разширяване на производствените мощности за нуждите на европейския пазар. Планира се до края на 2018 г. броят на работниците да достигне до 1200, а през следващите 3 години - до 2400.

„Костал България Аутомотив“ е дъщерно дружество на германската холдингова компания "Костал", която със своята над 100-годишна история се е наложила като лидер в разработването и производството на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия.

Малко след това лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира изказването на Борисов чрез профила си във Фейсбук.

"Г-н Борисов реагира на участието ми в Нова телевизия. Ето и моят отговор: Г-н Борисов, от стенограмата за КТБ става ясно, че без да Ви е грижа за парите на хората, единственото, което искате, са оставки, т.е. гоните само личния си и тяснопартиен интерес. Слуховете говорят различни неща за фалита на КТБ. Единственото официално, институционализирано решение е докладът на Специализираната прокуратура. Там се казва, че има облагодетелствани политици. От какво Ви е страх този списък да се публикува? Да не би да сте вътре? Що се отнася до президентските избори, че не съм се явила - дадох Ви 24 часа да се кандидатирате и веднага се изправям срещу Вас. Да, ама не. Страх лозе пази. Относно независимия орган - на едно мнение сме, че членовете му трябва да се избират от Народно събрание, но различно за директора. Искате да го назначавате Вие. Ние предлагаме президентът да го назначава, за да има взаимен контрол между властите. И най-вече - Бузлуджа е светиня за стотици хиляди българи. Знам кредото Ви - разделяй народа си и го владей. Моето е - обединявай и развивай".

Това написа Нинова