"Това беше първата му голяма загуба. Той търси оправдание. Не може да приеме загубата. Нека приемем неговата теза. С това изречение той си нанася такова поражение, каквото никой не може да му нанесе."

Така лидерката на БСП Корнелия Нинова коментира думите на премиера Бойко Борисов, че ГЕРБ нарочно са загубили изборите за президент през есента на 2016 г.

Според Нинова така Борисов съсипва партията и нейните симпатизанти:

"Първо, какво казваш на партията си, на активистите, на структурите, на Цветанов? Казваш им: Аз ви употребих, вие въртяхте кампания, обиколки, но аз бях решил да загубя.

Второ, какво казваш на хората, които истински харесват ГЕРБ? Вие гласувате, а ние задкулисно си направихме сметките.

[[nid:56813]]

Какво казваш на народа? Загубихме умишлено, за да се хвърлим в предсрочни избори, да си погъделичкам егото.

Накрая, за Цецка Цачева. Издигна я с унижение, като каза, че Томислав Дончев ми трябва за това, Димитър Николов - за онова, ето ви Цецка. Сега тя е може би най-важният министър. Какво казваш? Не на Цецка Цачева, а на цялата система - съдии, прокурори? Начело на вас е човек, когото местя насам-натам, който е поръчков. Тази жена беше подложена на груби атаки от всички, но издържа. Ако съм на мястото на Цецка Цачева, ще му хвърля всичко."

Тя бе попитана какво за нея е "управлението на суджука", за което говори през уикенда на събора на БСП на Бузлуджа.

"Моделът "Суджук" е да рекетираш бизнеса, да използваш държавните служби срещу определени хора. Благодарих на симпатизантите ни, че не сме част от управлението на ГЕРБ. Това бе и послание до колегите, които искаха съвместно управление с ГЕРБ", отговори Нинова.

Лидерката на БСП бе попитана какво смята за полуголите снимки на президента Румен Радев и на Борисов, които взривиха напоследък социалните мрежи. Радев се снима бос и по потник с две деца от село Вълчан дол, а Борисов - гол до кръста след игра на тенис.

"Лято е. Това е. Ваканция", коментира лаконично Нинова.

На въпрос дали това е демонстративно или случайно, тя отговори:

"Всеки както го усеща. Важното е да не е подправено и лицемерно, да не го правиш насила заради камери и пиар."

Накрая Нинова бе попитана защо БСП не се е отървала от обвинения за купуване на гласове депутат Манол Генов, докато в ГЕРБ отстраняват народните представители, разследвани от прокуратурата.

"Борисов да не ми се прави на принципен, след като в своята партия прилага двойни стандарти. Защо не отстрани Цветан Цветанов и Делян Добрев, които са с обвинения и свалени имунитети? А защо не отстрани Мирослав Боршош, а го върна в НДК", контрира тя.