Цигуларят, чиято снимка от изпълнение в подлеза на Ректората заблуди мнозина в социалните мрежи, че това е Васко Василев, се нарича Тодор Стоянов. На кадъра, направен рано сутринта във вторник от Александрина Александрова-Петрова и публикуван във Фейсбук, музикантът действително напомня на знаменития цигулар, концерт-майстор на Кралската опера в Лондон. Но така е само на снимката, приликата му с Василев е във факта, че и двамата свирят на цигулка, а вероятно и в любовта им към музиката.

Би Ти Ви са имали по-добър шанс от „Площад Славейков“ с Тодор – успели са да се срещнат с него, ние попаднахме на друг музикант, с кларинет. Пред тях той разкрива, че се е случвало минувачи да намират известна прилика между него и Васко Василев.

28-годишен, Тодор Стоянов е завършил семестриално Музикалната академия в София. Пред Би Ти Ви той разкрива, че с музика на улицата изкарва между 30 и 60 лв. на ден. Но очевидно работата на открито не му допада, защото е решил да пробва силите си на друго поприще – в готварството. В момента Тодор е на обучение за готвачи в столичен ресторант.