Американското списание „Нюзуик” помести на корицата си сатиричен фотоколаж с президента на САЩ. Държавният глава се е разположил лениво на кожен фотьойл заобиколен от пакети чипс, пуканки, кенче диетична кола и картонена кутия от бургер „Макдоналдс”, а в ръката си държи дистанционно.

Изображението е придружено и от текст ”МЪРЗЕЛИВОТО МОМЧЕ Доналд Тръмп е изморено и отегчено. Представете си колко некомфортно щеше да се чувства, ако беше свършил нещо”.

Корицата на "Нюзуик".

В публикацията се уточнява, че за шестте месеца откакто пребивава в Белия дом, Доналд Тръмп е прекарал 43 дни на голф-игрищата си в Ню Джърси и Флорида и още 58 в собствените си имения и хотели, което е струвало на американските данъкоплатци повече от 55 млн. долара. В това време той е публикувал и 1029 съобщения в „Туитър” и 0 важни законопроекти в Конгреса. 

Не случайно редица наблюдатели предупреждават, че с "голф и телевизия милиардерът няма да изпълни обещанието си "Да направим Америка отново велика". 

Преди време любимата дъщеря на президента Иванка разкри, че баща й обича да разпуска като гледа телевизия и мести нонстоп каналите. "Нюзуик" цитира и мнението на биографа на Тръмп Тимъти О'Брайън, който в интервю за вестник "Ню Йорк Таймс", заяви през май, че Тръмп „в действителност е доста мързелив", пише БГНЕС.

Очевидно, че точно този брой на "Нюзуик" няма да бъде разпространен по голф игрищата и хотелите на Тръмп, въпреки годишния абонамент, предричат зевзеци в социалните мрежи.