Уволнен е полицаят, който разпространи скандален запис с вече бившия директор на охраната в АЕЦ "Козлодуй" Пешко Караджов. Това съобщи Нова тв.

Във видеото се чува как Караджов се държи неуважително със служители на реда. Той ги заплашва и обижда, защото са съставили акт за шофиране в нетрезво състояние на негов приятел. Караджов говори видимо афектиран и вероятно след употреба на алкохол. Чуват се реплики като:

"Утре ще те увòлна, щото си педе**с голем!"

Окръжната прокуратура също прави проверка по случая. Първоначално магистратите в Козлодуй решили, че няма основание за образуване на дело.

Полицай Цветан Благоев обаче е освободен на 2 август със заповед на директора на Областната дирекция във Враца Димитър Газибарски след извършена дисциплинарна проверка. Благоев бил уронил престижа на МВР и отправял заплахи към колеги във фейсбук. Ето и мнението на Илиян Василев по повод уволнението.

"То беше ясно - Газибарски щеше да си отмъсти. Да не мислите, че профсъюзите, които иначе вдигат стачки, ще се ангажират да защитят колегата си? Те гледат на нещата отгоре, на едро, от София.

Тази система не само не може да защитава обикновените хора, но и своите хора. 

Някакъв феодал в МВР си прави каквото си иска  с протекциите на партии, депутати и МВР началници.

Не се чудете защо полицаите не са човечни към вас, след като така ги унизяват ежеминутно.

Хайде на бас, че Бойко и Главния няма да си мръднат пръстта да уволният Газибарски и да възстановят полицая."