Движението по бул."Прага" бе възстановено днес. Движат се и линиите на градския транспорт в района. За първи един от оживените софийски булеварди е асфалтиран – паветата останаха в миналото, след като Министерството на културата се отказа от първоначалната си позиция, че те са част от културното наследство.

На булеварда е извършен цялостен ремонт в участъка от бул.”Скобелев” до бул.”Пенчо Славейков”, изградена е нова ВиК мрежа и сградни отклонения, подменена е пътната настилка, положен е нов асфалт. В следващите дни ще продължи изграждането на нови тротоари от двете страни на булеварда, съобщава Столичната община.

Агенция БГНЕС цитира и първи впечатления от минувачи:

„Аз живея по-нагоре – на Лагера и обикновено, когато ходя към София надолу, тук беше ужасна улицата, един паваж отвратителен и просто те разбива”, каза Николай, който посочва, че е строителен инженер и знае какво е добро и за превозните средства и за хората. Той сочи към асфалта и заявява: „Вижте го какво е – гладко като тепсия, а иначе ония паважи, големите павета…както и да ги редят, никога не могат да ги направят като хората”.

Докато той чака на спирката, идва автобус, от който слиза друг мъж и съветва да се снима тук след една година на какво ще прилича. Ремонтът не се харесва на Дарина. „Нито асфалтът е хубав, нито там е хубаво, изобщо са си оставили ръцете им кажете на майсторите. Не ми харесва. Те не знаят какво е асфалт. Аз съм била по чужбина и знам – като се направи, то свети, а гледайте сега, гледайте какво е...”, казва жената.