Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски за пореден път рецитира стихотворение от парламентаната трибуна. Това стана по време на дебатитe за прекратяване на процедурата по избор на нов състав на комисията по досиетата.

Гърневски бе провокиран от депутата от БСП Александър Симов, който каза, че се вдъхновил от негова стихосбирка, писана на младини. Симов намекна, че Гърневски е писал стихове, в които е възхвалявал БКП. За това депутатът от ГЕРБ реши да покаже пред депутатите какви точно стихотворения е писал.

"На партията

Ах, моя Партийо любима, макар проклета и устата,

за това, че още теб те има, си карам още аз мандата.

Дитирамби нежни ще ти пиша, ще те възпявам, ще ти се обричам,

но щом престанеш окончателно да дишаш, пред пътя ти пред ада с кеф ще коленича."

Това изрецитира Гърневски. Веднага след това Георги Свиленски от БСП заяви, че на Гърневски не трябва повече да му се дава думата и би било по-добре той да се обърне към спешния медицински кабинет на парламента.

В крайна сметка депутатите гласуваха прекратяване на процедурата за избор на комисия по досетата. За председател на тази комисия от ГЕРБ номинира Антон Тодоров. Срещу него обаче имаше сериозна обществена съпротива. Самият Тодоров заяви, че той самият е поискал от Бойко Борисов и Цветан Цветанов да оглави тази комисия.