"Кажи ми Адриано, когато преди 52 години за първи път се срещнахме в Амалфа (на юг от Неапол - б.р.) представял ли си си, че ще преживеем заедно всички тези години", пита в книгата си Клаудия Мори. Изданието е посветено на златната сватба на знаменитата италианска двойка - 50 г. Преди това 2 години те били неразделни и като гаджета. В "Клаудия Мори. Адриано Челентано. Двама влюбени бойци" - така се казва книгата току-що излязла в Италия, актрисата, певицата, продуцентката и спътницата на Челентано описва съвместният им живот.

Запознанството станало на снимачната площадка. Снимали комедията "Някакъв странен тип".

"Аз не исках да участвам. Но сестра ми много настояваше. Тя беше поклоница на Челентано. По онова време той вече беше известен, а аз не", пише Мори. Но пък с красотата си и най-вече със силния и волеви характер, тя покорила сърцето на певеца. 

Само две години по-късно те се оженили тайно през нощта в църквата "Свети Франциск" в град Гросето. В своя дневник, посветен на мъжа си, Мори разкава не само за успехите, но и за проблемите в съвместния живот. Например за ревността. "Един път Адриано наряза всички мой миниполи, които аз през цялото време носех. Не искал чуждите мъже да ме оглеждат. Това стана във Форте дей Марми, престижен курорт, любим на знаменитостите. Аз така се ядосах, че влязох в най-луксозния магазин и купих най-скъпите и най-късите полички", пише Мори. Въпреки всички трудности обаче и двамата се обичат и до ден-днешен спят в едно легло.

През последните години тя е импресарио на съпруга си. Адриано, който е на 76 години, пуска от време на време някой диск и често пее с популярни млади рок-звезди. В това число и със зет си - Джованоти.