Александър Мартинез, французинът, чиято самоличност беше откраднал Спас Василев от Кочериново, обяснява пред бТВ, че е шокиран от разкритието. Но въпреки това ще продължава да ползва фейсбук.

"Аз не го съдя", казва той за Спас, но добавя, че е разговарял с адвоката си да предприеме нужните действия.

"Не мисля, че е доказано, че е виновен. Всеки е невинен до доказване на противното. Така че, все още няма да коментирам това. Аз не го съдя в момента, но разговарях с адвоката ми да предприемем ли нужните действия. Не съм адвокат и не познавам добре законодателството. Разчитам на него, за да се справя с това. Не знам какъв точно е размерът на парите, които е взел от измамата, но това е ужасно. Съжалявам за това, което се е случило на жертвите и ги подкрепям", казва франзуцинът.

Той не иска да се впуска в подробности за личния си живот ("Ще ви откажа повече информация, голяма част от нея беше открадната"), но потвърждава, че е на 42 години и че работи за самолетната индустрия. Както и че не познава Спас Василев.

"Постоянно виждаш много хора, не мога да се сетя да съм виждал това момче. Казахте ми, че е работил в самолетната индустрия, може някъде да сме се разминавали", предполага той.

– Ти си звезда в България в момента.

– За съжаление, да. Разбира се, в началото бях в шок, защото това е нахлуване в моето лично пространство. И след това… не знам, още съм шокиран.

Разбрах, че той е използвал моите снимки, за да измисли свой живот и е ограбил хора. Това, което знам.

Мартинез обяснява, че не може точно да се ориентира. "Не говоря български. Използвам превод през „Гугъл”, но не се разбира добре. Не се случва подобно нещо, дори във Франция. Не знам какво да ви кажа. Това е нещо непознато и за семейството ми, и за приятелите ми. Все още проверяваме как е станало всичко това", добавя той.

Въпреки кражбата на самоличността му, французинът не се отказва от фейсбук

"Това е просто медия, социална мрежа. Той е това, което е. Всички знаем какво представлява. Бях в опасност там, но не фейсбук прави престъпленията, хората ги правят", смята той.