Над 1 милион телевизионни зрители в България са гледали финала на тенис турнира в Лондон между Григор Димитров и Давид Гофен, гласи съобщение до медиите на Mtel.

 

Един от тв каналите на компанията притежаваше правата за заключителната за годината напревара на ATP в британската столица. Mtel обаче реши да предостави безвъзмездно излъчването на БНТ и "Диема". А освен това пусна битката за титлата и безплатно на една от платформите си в интернет.

Така за първи път в историята спортно събитие в България бе транслирано пряко по четири различни канала (плюс БНТ HD) и три телевизии.

За числото "над 1 милион" мобилният оператор се позовава на свои данни за Mtel Sport 1 и платформите си Mtel Now и ppv.mtel.bg, както и на Nielsen AdMosphere за целева група всички 15+ за тв каналите БНТ 1 и "Диема".

"За сравнение големи футболни събития като квалификацията за Световно първенство между България и Швеция и финалът на Шампионска лига са били гледани от по около половин милион зрители у нас", се казва още в информацията на оператора.