Северна Корея ще стане "най-голямата ядрена сила" в света, заявил диктаторът Ким Чен Ун пред хора, работещи по програмата за балистични ракети. Това съобщи държавната севернокорейска информационна агенция, цитирана от "Ройтерс".

Освен разработването на ракети, с които ядрено оръжие да може да достигне САЩ, Северна Корея има потенциала да произвежда и биологични оръжия, предупредиха специалисти от Южна Корея. Тоталитарната държава има 13 биологични агента, сред които антракс и едра шарка, които може д превърне в оръжия в рамките на дни.

Ким Чен Ун видно се чувства пренебрегнат от американският президент Доналд Тръмп. Доскоро двамата се нападаха язвително през социалните мрежи и медиите, но в последните дни Тръмп се фокусира върху ситуацията в Израел и Палестина на международната сцена, като призна Йерусалим за столица на Израел. 

За сметка на това вчера държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън се опита да смекчи тона между двете държави, като заяви, че са готови на директни преговори със Северна Корея "без предварителни условия". Досега американците поставяха като ключово изискване азиатската държава да се откаже от ядрения си арсенал.

В края на ноември Пхенян изстреля поредна междуконтинентална балистична ракета, която според експертите вече има шанс да достигне континентална Америка.