Григор Димитров започна 2018-а с победа на двойки. Първата ни ракета и Райън Харисън (САЩ) спечелиха с 6:3, 1:6, 10:5 срещу австралийците Лейтън Хюит и Джордан Томпсън на турнира в Бризбън.

Любопитно е, че местното величие Хюит, бивш №1 в света, се бе отказал от спорта, но се завърна за този сезон. Той ще играе само на двойки.

А вниманието към Григор в Бризбън все пак е върху участието му на сингъл, тъй като той е първенец от миналата година и №3 на планетата.

По-късно днес ще стане известен първият му съперник - измежду тръгналия от квалификациите Питър Полански и Джон Милман. Мачът от втория кръг на Гришо в индивидуалната надпревара ще е в четвъртък, 4 януари.

Междувременно още едно голямо име - след Кей Нишикори и Рафаел Надал, се отказа от Бризбън. Това е Анди Мъри, който дори участва в жребия и имаше съперник. Шотландецът все още изпитва болки в хълбока и не иска да рискува по-тежка травма преди Откритото първенство на Австралия.

Мъри не е играл от "Уимбълдън" насам. В Бризбън той беше в другата част на схемата и можеше да се изправи срещу Димитров само на финал.