Заглавието може да ви напомня едно рап парче, но всъщност повтаря почти дословно последния туит на американския президент Доналд Тръмп:

"Севернокорейският лидер Ким Чен Ун току-що каза: "Ядреният бутон е на бюрото ми по всяко време." Може ли някой от този изтощен и останал без храна режим да го информира, че аз също имам ядрен бутон, но е много по-голям и по-мощен от неговия, и моят бутон работи!"

Повод за поредния сблъсък между президента и тоталитарния лидер е телевизионно обръщение на Ким, в което той твърди, че ключови цели в САЩ са в обсега на ядрените оръжия на Северна Корея и на бюрото му постоянно стои бутонът за изстрелването им.

Американски експерти смятат, че програмата на Ким за ядрено оръжие вече е създала достатъчно мощни бомби, но програмата за балистични ракети все още не може да ги прати до континенталните щати. През миналата 2017 година севернокорейците работиха усилено върху удължаване обсега на своите ракетии, но постепенно намалиха броя на тестовете заради натиска от международната общност.

Според Тръмп санкциите на ООН срещу режима в азиатската страна вече дават резултати. Другите световни лидери обаче се притесняват от "дипломатичния" тон на американския президент към севернокорейския лидер и покачващото се напрежение между двете ядрени сили.