Новият програмен директор на БНТ Емил Кошлуков ще стане водещ на публицистичното предаване на телевизията "Още от деня" на мястото на напускащата телевизията Аделина Радева, пише "24 часа".

Както Клуб Z писа, от понеделник Радева подписва договор с Нова тв, за да води сутрешния блок на телевизията "Здравей, България" на мястото на изпратената в творчески отпуск миналия септември Анна Цолова.

"Още от деня" е обзорно публицистично предаване на БНТ, което се излъчва всеки ден от 18.30 часа.

През миналата година СЕМ избра Константин Каменаров за шеф на БНТ в конкуренцията на Кошлуков. Бившият депутат от "Новото време" почти до последно изглеждаше като фаворит в надпреварата. За последно той беше водещ в свързваната с Делян Пеевски телевизия "Канал 3", а преди това беше изпълнителен директор на "ТВ Седем" и "Нюз7" – два тв канала, финансирани от КТБ и фалирали малко след нея, припомня Медиапул. 

Онова, което препъна Кошлуков на финала на надпреварата за БНТ, бе бележката, която си извади от телевизия "Алфа" (тв каналът на партия "Атака"), с която да докаже необходимия стаж. Според журналисти от "Алфа" Кошлуков никога не е бил неин програмен директор, както се твърди в издаденото му удостоверение, но пък фактът, че фиктивният стаж е от партийна телевизия, предизвика скандал и вече щеше да е неудобно Кошлуков да спечели конкурса.

В началото на декември новоизбраният генерален директор на БНТ Каменаров назначи Надя Костова, също кадър на фалирата ТВ 7, за програмен директор на БНТ с правомощия да отговаря за четирите програми на телевизията. Надя Костова отговаряше за програмното съдържание на ТВ 7 по времето, когато щедро финансиращата я КТБ бе оглавявана от Цветан Василев, тогава все още партньор на Пеевски.