Основната цел на лидерката на БСП Корнелия Нинова е да получи повече време за политическо говорене. Това е основната теза на депутати от ГЕРБ и "Обединените патриоти", след като днес левицата внесе искане за вот на недоверие заради провал на кабинета "Борисов 3" в борбата с корупцията.

"Направиха много сериозна грешка с този вот. Една от основните цели на този вот според мен е Корнелия Нинова да я дават в новините", заяви герберът Тома Биков в кулоарите на парламента.

"Желанието за този вот на недоверие към правителството е изцяло политически стремеж на Корнелия Нинова да си даде допълнително един час за политическо говорене и да реши донякъде свои вътрешни проблеми, свързани с укрепването й като лидер", каза в тон депутатът от ПФ Борис Ячев.

Според Биков вотът на недоверие е "имитация на политическа дейност", обречен е на загуба и е "без мотиви". Той отбеляза, че предложението на БСП дори не е успяло да обедини "двете опозиционни партии". Не стана ясно кога "Воля" се е присъединила към управляващата коалиция. Хората на Марешки обявиха отдавна, че ще гласуват против вота.

Той отбеляза, че корупцията е "обща тема, която дава възможност за разтягане на локуми".

Според Ячев пък борбата с корупцията не е нещо важно.

"Мотивите за този вот са съчинени в политическата канцелария - лабораторията на Кирил Добрев и Корнелия Нинова. Нищо интересно, нищо важно", отбеляза той.

Биков не коментира докладите на ДАНС и прокуратурата за пробив в системите на приходните агенции. Ячев пък ги счете за "мистификации".

"Този опит за тайнственост и мистификация, които тя се опита да придаде с някакви документи, които са строго засекретени - ако това са документи за досъдебно производство или за прокурорско разследване, то няма как те да не бъдат засекретени и няма как по тях да се изнася информация. Никой не разбра в залата за какъв тип секретни документи, които ще хвърлят светлина върху процесите в корупцията в България, става въпрос", заяви той.