Делян Пеевски изпрати изявление до медиите по повод думите на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов от днес. 

"Считам, че не е сериозно премиер и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме използват в опит за разрешаване на съществуващите между тях, или между техните администрации, проблеми, както и да се упражняват върху името ми, особено с подобна неприемлива за институциите, които представляват, риторика", казва Пеевски.

Всичко започна от интервю на Бойко Борисов пред бТВ вчера. Премиерът каза, че началникът на кабинета на президента Иво Христов е бил "директор в ББТ, телевизията на Пеевски".

Иво Христов опроверга премиера, защото семейството на Пеевски купува телевизията през 2009 г., след неговото напускане. По обяд обаче президентът Румен Радев попита премиера Борисов дали има общи бизнес интереси с Делян Пеевски.

Президентът Бойко Борисов даде извънредно изявление от летището, преди да излети за Мюнхен. Той отрече да има общи интереси с Пеевски и призова президента да предаде на прокуратурата, ако има разработки за това. 

 

Делян Пеевски отрича да познава Иво Христов и да има отношения с Борисов.

"Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални, да ги решават занапред като големи момчета, генерали, без да намесват един депутат от опозицията, защото аз нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии", пише още депутатът от ДПС.

Накрая отново замесва името на издателя на "Капитал" Иво Прокопиев.

 

Ето пълния текст на изявлението на Делян Пеевски:

Във връзка с вчерашното телевизионно интервю на премиера Бойко Борисов по bTV и днешното изявление на президента Румен Радев, в които неоснователно бе използвано моето име, заявявам следното:

Не познавам началника на кабинета на президента Радев - Иво Христов, като същият никога не е работил за мен.

Не приемам замесването на моето име с това на премиера Борисов, по начина, използван от президента Румен Радев, тъй като нямам и никога не съм имал бизнес-интереси или други обвързаности с премиера.

Считам, че не е сериозно премиер и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме използват в опит за разрешаване на съществуващите между тях, или между техните администрации, проблеми, както и да се упражняват върху името ми, особено с подобна неприемлива за институциите, които представляват, риторика.

Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални, да ги решават занапред като големи момчета, генерали, без да намесват един депутат от опозицията, защото аз нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии.

С тези си действия и забъркването на името ми в техните търкания, премиерът и президентът се поставят единствено в услуга на хора като Иво Прокопиев и олигархичните кръгове около него, чиито задкулисни бизнес интерес аз разобличавам през моите медии.