Неприятно изживяване имаше старши треньорът на "Славия" Златомир Загорчич при гостуването на "Пирин" (Благоевград) от Първа лига, завършило 5:2 за "белите".

Около 60-ата минута, малко след красивия гол на Галин Иванов за 2:1, Загорчич бе ударен с бутилка в рамото от публиката. Пет минути той лежа край терена и му бе оказана медицинска помощ. 

Тогава остана впечатлението, че бутилката е уцелила главата му, но след срещата наставникът разсея това съмнение. И добави, че сам неволно е бръкнал в окото си с пръст в опит да се предпази.

Загорчич, който има 23 мача за националния отбор на България в периода 1998-2004 г., тъй като притежава и наш паспорт, беше по-разочарован от виковете, които е чул от трибуната на стадион "Христо Ботев" - "Сърби на върби".

"Имам още малка болка, но не е фатално. Има всякакви хора по стадионите. На мача с "Ботев" ме уцелиха с монета. Най-много ме ядосват хората, които не знаят какво си викат. "Сърби на върби"... Това е един от най-големите геноциди над сръбския народ и най-много боли. Просто не искам да го коментирам. Много тъпи неща. Това е геноцид, мисля, че над половин милион сърби са загинали. Даже и повече. Викат глупости", заяви бившият защитник, участвал на "Евро 2004", пред "Диема спорт".

А двата отбора изнесоха зрелищен мач с интересен развой. Ивайло Димитров откри в 24-ата минута, а миналият през школата на "Арсенал" Конър Хендерсън изравни за "орлетата" в 52-ата, пак от 11-метров удар - доста спорен.

В 59-ата Галин Иванов с ефектен удар върна аванса на гостите. Пет минути преди края Боджадж изравни и младият тим на "Пирин" виждаше как взема поне точка.

В 90-ата обаче Андреа Христов направи 3:2 с глава след корнер. Последваха още две попадения за "Славия" в добавеното време, дело на Наско Милев и Ивайло Димитров. 

Треньорът на "Пирин" Милен Радуканов хвърли вината върху съдиите и изтъкна младостта в редиците на закъсалия финансово (и футболно) свой тим.

Ударът с бутилка по Загорчич ще докара лишаване от домакинство на благоевградчани, а глобата също ще е сериозна, особено ако се вземат под внимание и обидните възгласи.

"Сърби на върби" се използва не за първи път на български стадион и от наши фенове. Преди години агитки скандираха това на квалификационни двубои срещу Хърватия например - в Загреб. Имаше и транспарант. През есента на 2014 г. сръбската футболна федерация поиска извинение от БФС.

Междувременно "Славия" обяви, че заради деня на траур в събота, 14 април, отменя празника по случай 105-годишнината на клуба. Тържеството е изместено за неделя на стадиона в квартал "Овча Купел".