Важното значение на град Гуанчжоу като основна търговска врата на Китай в скоро време ще бъде допълнено от нов, впечатляващ бизнес комплекс на брега на р. Чжуцзян.

Преди стотици години, по време на сменящите се императорски династии, търговският Гуанчжоу в Южен Китай става първият местен град с международно значение. За да поддържа многовековния му статут, голямата строителна компания China Communication Construction Corporation (СССС) е поръчала на местното архитектурно бюро Atkins разработка на проект за бизнес център от висок клас .

Проектът под название Window of Guangzhou ("Прозорецът на Гуанчжоу") предвижда издигане на брега на р. Чжуцзян на три масивни конструкции: две монументални фасади с формата на прозоречни рамки и отделна кула с височина 208 метра. Заедно трите сгради, погледнати от морето, представляват числото 001, символизиращо първенството на града като търговски възел на Китай. В основата на разработката са положени доста хитри принципи на проектиране - стъкла със защита от агресивните слънчеви лъчи и обезопасеност срещу бури, типични за тази гореща и влажна част на Китай.