Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е скептичен, че след изборите на 5 октомври ще бъде създаден стабилен кабинет, но даде заявка, че е готов да управлява държавата.

С тази образа и обвинение, с това заклеймяване ежедневно, не виждам как ще бъде съставен кабинет, ако няма една партия победител, коментира пред Би Ти Ви Бойко Борисов.

Като слушам социолозите, думата коалиция е една от най-непредпочитаните думи, обяснява той.

Борисов е категоричен, че няма да участва в управление заедно с ДПС и повтори тезата си, че ако ГЕРБ спечели 121 мандата, тогава ще покани и други партии да управляват заедно.

Според него ако ГЕРБ не управлява, след изборите може да се повтори ситуацията правителство на БСП и ДПС.

Както сега си говорят за вазелин и изгори, така на шести ще се прегърнат, ще се целунат и ще правят правителство. Само че вече ще кажат "В името на България", обясни Борисов.

Той упрекна и Реформаторския блок: След като не искат с признатата в цяла Европа ГЕРБ да правят коалиция, значи са с ДПС и БСП.

Борисов даде заявката си за бъдещи премиерски пост, като каза, че вече е подготвил и своя кабинет, защото условията не позволяват дълго да се избират хора.

Цветан Цветанов няма да бъде в него, той е началник-щаб на партията, обясни за пореден път бившия премиер.

Говори се за коалиция БОСТАН - Бойко и Местан, между ГЕРБ и ДПС, попита го водещият Антон Хекимян.

Аз мога да кажа, че има коалиция ДУПЕДАР, цветарка с дупедар ще се съберат след пети октомври. Глупости, отсече Борисов.

(Очаквайте продължение)