Германците са нация, която е на първите места по много показатели. Германските мъже обаче се оказват номер едно в класация, с която не е съвсем сигурно, че трябва да се гордеят- в страната са направени най-много уголемявания на пениси. Според последните данни на Международното общество на естетическа пластична хирургия 2786 пенопластии са извършени в Бундесрепубликата през миналата година, съобщава английският вестник Телеграф.

В Германия процедурата означава удължаване и уголемяване на размера на мъжкия полов орган по време на ерекция и в отпуснато състояние. Операцията продължава 80 минути и се извършва под местна упойка.

Общият брой на извършените операции от подобен характер през м.г. в цял свят е 15 414. Така оказа се че почти една пета от тях са концентрирани в една държава – Германия.

Впечатляващо е, че германците имат повече процедури за уголемяване на пениса от всички останалите страни в десятката сборно. Великобритания дори не може да претендира да влезе в топ 10. Там през 2013 г. са извършени мижавите 12 операции.Статистиката сочи, че осем от всеки 100 хил. германски мъже са минали през процедурата.

От „Телеграф“ търсят обяснение за това интересно социално/сексуално явление. Отговорът – пристрастеността на германците към порното, което се комбинира с инженерните наклонности на цялата нация. Отдавна е известно, че мъжете на Бундесрепубликата обичат порно. Още от 1968 г., когато филмът за възрастни Граф Порно и неговите момичета събра 3 млн. зрители и отвори пътя към легализирането на порното през 1975 г. Някогашните филми обаче бяха лековати сексуални комедии, докато сега прекаленото акцентиране върху фалически картини не се отразява добре на самочувствието на активните потребители на този вид „изкуство“. Колкото повече гледаш, толкова повече осъзнаваш някои недостатъци на собствената си физика.  И с характерната германска решителност лягаш под ножа,за да ги коригираш.

Данните за потреблението от PornoHub – най-големият порно уебсайт – сочат, че само американците и британците са по-активни от германците в него. Те обаче реагират по различен начин- смотават се и се депресират. Германците обаче вземат нещата в свои ръце и се приближават към „идеала“ като лягат под ножа.

Всичко това се отразява и на профилирането на германските пластични хирурзи. Като осъзнават къде е най-голямото търсене, те усъвършенстват уменията си именно в областта на моделирането на мъжки полови органи. Така и логично в Германия от цял свят се стичат мъже, които не харесват някои части от тялото си, разположени под колана. Даже вече се говори и за определен тип да го наречем здравен туризъм, свързан с естетическата хирургия.

Наскоро Der Stern поръча на PornHub да анализира потребителските характеристики на германците. Оказа се, че само Коледа, Нова година и футболът могат да застанат на пътя на порното

Веднага след последния съдийски сигнал на световното по футбол в Бразилия, на което Германия стана шампион, германците са се логнали в сайта с 60% над средния процент. Същото се е случило и след като разгромиха Бразилия с 7 на 1.

Какво правят германските мъже след порното – отиват и си увеличават пенисите, нещо, което предизвиква повдигане на вежди в останалата част от света. Но за пластичните хирурзи е добре дошло, заключават от „Телеграф“.