Австралия не успя да направи сензация на Световното първенство по футбол, макар че превъзхождаше Дания през цялото второ полувреме.

Двата отбора завършиха 1:1 в мач от група С.

Така "кенгурата" почти вече са отпаднали от Мондиала. А датчаните са с единия крак на осминафиналите. Освен ако не се случат чудеса.

В герой за сънародниците на Хамлет отново се превърна вратарят Каспер Шмайхел. Той спаси съотборниците си и в първия им мач срещу Перу, който датчаните спечелиха с 1:0, въпреки че пак бяха по-слабият отбор.

Сега Шмайхел отрази няколко много опасни удара на съперниците си. И двата гола паднаха през първото полувреме.

Резултата откри Кристиян Ериксен в 7-ата минута. С мощен удар от воле звездата на английския "Тотнъм" отбеляза красив гол, с който Дания поведе с 1:0.

Половин час по-късно австралийците изравниха. И отново направиха това от дузпа, както и в първия им мач срещу Франция. За пореден път на този Мондиал съдията трябваше да прибягва до помощта на системата за видеоповторения VAR. Видя се много добре, че топката се удари в едната от двете широко разперени ръце на Юсуф Урари Поулсен.

Дузпата отново изпълни брадатият капитан Миле Йединак и резултатът стана 1:1.

В последните минути на мача пред датската врата вреше и кипеше. Но вратарят Шмайхел бе солидна преграда. Дания също направи опасни атаки.

В другия мач от група С Франция победи Перу.с 1:0.