С идването на юли в София идват и нови ремонти. А оттам - и нови тапи в самия център на града. 

От днес - 1 юли - общината започва ремонт на централен участък от бул. "Васил Левски" - от ул. "Граф Игнатиев" до Ректората на Софийския университет. Според информацията от кметството тапата ще е до края на месеца. Движението в тази част на булеварда няма да е напълно спряно, а ще се извършва двупосочно в едното платно. В същото време в момента тече ремонт и на самия "Граф Игнатиев", а стеснение има и при паметника на Патриарх Евтимий (Попа - б.р.), където тече строежа на метрото. 

Пак от днес започва и реконструкция на неремонтирания участък от релсовия път по бул. "България" - заради това трамвай №7 става автобус. 

Столичната община започва и големия проект за реконструкция на Зона 4 - или идеалната централна част на града, включваща пространствата около "Св. Александър Невски", Народното събрание, градинките "Кристал" и "Св. Климент Охридски". Проектът е за 21 млн. лв.

 

От 2 юли - понеделник - ремонтите започват двете градинки, където ще бъде подменяна настилка, осветление, парково обзавеждане и т.н.

Пълна промяна предстои и около "Св. Александър Невски", както и на уличките, водещи до него. Зоната около храма става пешеходна, а от нея ще бъдат премахнати и всички автомобили - в това число и възможността за паркиране. Подмяна на тротоари и осветление предстои и по ул. "Московска", където е и сградата на самата Столична обшина, а храмът "Света София" и сградата на кметството се очаква да се сдобият с ново художествено осветление. 

Реконструкцията на централната градска част трябва да продължи около година - по план. 

От днес до 15 юли се променя движението заради ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев". Забранява се влизането на пътни превозни средства - по южната половина от пътното платно на бул. „Витоша” в кръстовището му с ул. „Алабин”, в участък с дължина от 12 м. Движението през кръстовището ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. „Цар Калоян” към бул. „Христо Ботев", както и през кръстовището на ул. „Солунска“ и ул. „Ангел Кънчев”.