Николай Колев-Босия е приет днес в болница "Лозенец", съобщи съпругата му пред медиите. Днес е 42-ият ден от гладната му стачка.

Босия е контактен, но в изключително тежко физическо състояние. Лекарите му преливат електролити, но 67-годишният дисидент отказва да яде. Медиците искат да го задържат за няколко дни, но той настоява да си ходи.

Колев е откаран в бившата Правителствена болница, тъй като още от началото на месеца председателката на Народното събрание Цвета Караянчева му зачисли линейка и лекар, които постоянно да следят здравословното му състояние.

Днес се състоя второто заседание на Временната парламентарна комисия, която депутатите създадоха миналата седмица, за да разгледа сигналите на Колев за корупция в министерство на транспорта.

Според него министър Московски допуска корупционни практики и назначава обратно уволнени служители, което позволява да работят схемите за фалшиви шофьорски книжки. Колев не присъства на заседанието, негови съмишленици и други граждани спориха два часа с депутатите. Петимата народни избраници не поеха никакви ангажименти за мерки по множеството нарушения и проблеми в транспортното министерство.