"Лудогорец" играе днес от 19:00 часа срещу грузинския "Торпедо" (Кутаиси) първи плейоф за груповата фаза на Лига Европа. Двубоят ще се играя в Тбилиси - на стадион "Михаил Месхи", тъй като арената на "Торпедо" не е лицензирана за евротурнирите.

Реваншът е идната седмица в Разград. Крайният победител от сблъсъка ще играе в групите на втората по сила клубна надпревара на Стария континент. Загубилият отпада.

"Лудогорец", който миналата година попадна в тази фаза, пристигна вчера в грузинската столица и тренира на 27-хилядния ст. "Месхи", който №2 по капацитет в страната.

Треньорът Пауло Аутуори обяви, че мачът с "Торпедо" е най-важният за тима му досега през сезона. Той добави, че отборът му няма да подцени съперника, който е разузнат добре.

Междувременно "МОЛ Види", който елиминира българския тим от Шампионската лига, е пред отпадане. Унгарците отстъпиха с 1:2 пред АЕК (Атина) като домакини в първия двубой от последната елиминация за групите. Така по-вероятно е "Види" да играе в Лига Европа.