"Коалицията може да продължи и без НФСБ. Няма нарушена комуникация в коалицията, има радини вълнения и държание като ощипана мома от НФСБ."

Това заяви тази сутрин водачът на депутатите от "Обединени патриоти" Волен Сидеров пред бТВ. И за пореден път застана срещу партньора си в обединението и вицепремиер Валери Симеонов. Неговата партия вчера обяви, че е против "едноличното управление на Бойко Борисов по отношение на кадрите", изразявайки несъгласие с оставката на тримата министри Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев. Според НФСБ има нарушение на управленското споразумение, защото смяната на министри не е била консултирана в коалиционния съвет. 

Депутатите на Симеонов ще гласуват против тези оставки.

 
По думите на Сидеров вицепремиерът Симеонов се държи "недопустимо" и ако някой нарушава коалиционното споразумение с ГЕРБ - това е самият той: 
 
"Не може да си вицепремиер в едно правителство и да говориш подобни неща. Какво правиш в това правителство? Като не ти харесва - излизай, ставай опозиция, ако искаш – поведи партизанска война и го сваляй."
Сидеров определени твърденията на партньора си от НФСБ като "неверни, провокативни, изнудване или предотвратяване на някаква лоша новина за самия вицепремиера".
 
"Аз чувам, че за постове се настоява...", хвърли обвинение лидерът на "Атака" и обяви, че има назначения на хора по настояване на Симеонов в управлението, които също не били консултирани с останалите партньори в "Обединени партиоти". 

На въпрос има ли основание да се поиска оставката на самия Симеонов като вицепремиер, Сидеров обяви: 
 
"Не правя призив, защото не съм рушител. С някого може да съм се карал и да съм се бил, но след като сме си стиснали ръцете – да се разбираме по мъжки. 
 
"Винаги може да се намери нещо, за което да се поиска оставка."
Сидеров припомни "титаничната битка", която Симеонов води срещу министърката на туризма Николина Ангелкова, срещу която беше подал и сигнал в прокуратурата. Държавното обвинение обаче е обявило, че няма никакви данни за престъпление. 
 
"Кой ще носи отговорността за това? Не можеш да слагаш черен печат на хората и да не си носиш отговорността след това", категоричен бе Сидеров. 
Според водача на "Атака" няма как да има нарушена комуникация в управлението, след като и Симеонов, и другият вицепремиер от "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов всяка сряда се виждат с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. А кабинетът на Симеонов дори е до този на министър-председателя. 
 
За трите министерски оставки Сидеров заяви, че са "волеизявление" и е имало "обществено очакване" да бъдат подадени след трагедията в Своге. Новите лица обаче ще се консултират във формат "ГЕРБ - "Обединени патриоти". 
 
Срещата на коалиционния съвет е днес вечерта, след като Бойко Борисов се прибере от посещение в Черна гора.