ЦСКА-София привлече нападателя Али Соу (24 г.), който ще играе на "Българска армия" като преотстъпен за един сезон. Играчът е собственост на италианския "Киево" (Верона), а в последния сезон е носил екипа на албанския "Скендербек".

Соу има общо 27 попадения за последния си отбор, с който е станал шампион на Албания.

Високият 185 сантиметра нападател ще направи първа тренировка с "червените" на базата в Панчарево тази вечер, информира официалният сайт на клуба.

Междувременно няколко спортни медии съобщиха - без позоваване, че Тодор Неделев дал съгласие да облече екипа на ЦСКА-София. По обед нямаше потвърждение от Борисовата градина или от "Ботев" (Пловдив).

Неделев бил получил оферта преди дни. Халфът заявил, че иска 24 часа да помисли. Това се твърдеше от вчера.

А доскоро той казваше, че в България ще играе само в "Ботев". Неделев чакаше оферта от чужбина, но такава не дойде, а трансферният прозорец вече навсякъде е затворен.

Социалните мрежи с групи на ЦСКА-София полудяха и "облякоха" национала с червената фланелка. Оказа се доста прибързано, защото новината не е нищо повече от "фейк".

Привечер ЦСКА-София разпространи следното съобщение:

"Армейци,

относно информациите, че клубът ни преговаря и че вече е привлякъл в редиците си българския национал Тодор Неделев искаме да поясним следното.

ЦСКА наистина направи опит да трансферира този талантлив футболист още в началото на месец юни. Тогава на среща с ръководството на пловдивския клуб обсъдихме възможността за евентуално негово преминаване на "Армията". Самият Тодор Неделев изрази желание да остане в родния си клуб поне до зимата.

Когато настъпи следващият трансферен прозорец през януари, ние като клуб отново ще се свържем с колегите от Ботев и ще обсъдим ситуацията. На този етап трансфер на Тодор Неделев в ЦСКА не стои на дневен ред.

Пожелаваме успех на играча в бъдещите му изяви през есенния полусезон."

В Любляна, където утре националите играят срещу Словения в първия си мач от турнира Лига на нациите на УЕФА, Тодор Неделев е заявил следното пред пратеника на Gong.bg:

"Не знам откъде се появи това за мой трансфер в ЦСКА. Аз си оставам футболист на Ботев."