„Искаме тези чадъри към определените хора да паднат, да има справедливост, стига са се покривали като мишки, с извинение за думите ми - всички пред закона сме равни.”

Това каза тази сутрин в Търговище Миглена Цанкова, майка на 18-годишен моторист, тежко ударен от класически местен "връзкар", седнал пиян зад волана.

Родители на пострадали деца при пътния инцидент излязоха на протест именно пред Съдебната палата в града. Към тях се присъединиха и хора от мотоклубове, като някои носеха чадъри в знак на протест срещу "покриването" на изявени престъпници.

В петък следобед пиян шофьор предизвика катастрофа, при която пострадаха двама младежи. При непозволен обратен завой мъжът блъснал с лекия си автомобил мотор, с който се движели момиче и момче на 18 и 16 години. След удара шофьорът избягал.

Тийнейджърите са настанени в болница, няма опасност за живота им. По-тежко е състоянието на момичето, което се е возило отзад на мотора. Тя е с фрактури на левия крак и лявата ръка, както и с контузия на гръдния кош. Водачът на мотоциклета също е настанен в болницата с контузни рани.

Шофьорът е задържан часове след инцидента. Тестът с дрегер показва 0.71 промила, но след полицейския арест е освободен. По-късно прокуратурата отново го задържа за срок до 72 часа.

49-годишният мъж от Търговище се оказва съдебен охранител и брат на бившия полицейски директор Станимир Парашкевов. Близки на пострадалите се притесняват, че случаят ще бъде потулен.

Дори бившата съпръгу на виновника за ПТП заявява, че той не за пръв път сяда пиян зад  волана.

Днес бащата на пострадалото момиче Бончо Стефанов благодари за подкрепата:

„Значи има хора, които наистина са още хора.”