Шефът на КАТ в Казанлък Тодор Николов е в неизвестност, МВР го издирва.

От късния следобед на 12 декември няма информация за Николов. Има сформирани групи, които го издирват, заяви на извънреден брифинг тази сутрин директорът на ОД на МВР-Стара Загора стaрши комисар Георги Хаджиев.

Сигналът е подаден от сестрата на полицая, тъй като не се е прибрал и не е вдигал телефона си. Последният му телефонен разговор е около 16 ч. и оттогава телефонът му е изключен. За последно Николов е видян от журналисти на станалата катастрофа на пътя Мъглиж - Казанлък около 10 часа в сряда, посочва Дарик радио.

"Продължава търсенето, aвтомобилът му - сив мерцедес, и служебното му оръжие са обявени за издирване. Допълнително притеснение буди фактът, че липсва и служебното му оръжие от касата", заяви днес Хаджиев.

Полицаите са обходили всички места, които Николов би могъл да посети. Днес ще бъдат проверени всички камери на входовете и изходите на Казанлък.

"Вчера може би в рамките на 30-40 минути съм беседвал със сестра му и със зет му. Не съм усетил индикация да е бил напрегнат и да е имал някакви проблеми", посочи още старши комисарят.

От думите на колега на Николов обаче стана ясно, че той от две седмици е бил обезпокоен. Предстояла му е сърдечна операция.

"Имал е сърдечни проблеми и му предстоят по-сериозни прегледи и евентуално лечение - нищо свързано със служебните му задължения", заяви началникът на Районното управление в Казанлък гл. инспектор Стойчо Крачолов.

Междувременно стана ясно, че на 12 декември е задържан служител на КАТ-Казанлък от Вътрешна сигурност към МВР. Засега не може да се прави връзка между двата случая, посочи директорът на ОД на МВР-Стара Загора.

Тодор Николов е началник на КАТ-Казанлък от няколко години. Той е син на покойната кметица на Бузовград - Елена Николова. Не е семеен, 44-годишен. Мъжът живее със сестра си в Бузовград, а съселяните му сега научили за изчезването му.