Консервативният български евродепутат Николай Бареков ходи на работа по тениска, анцуг и маратонки.

Очевидец го е заснел в характерното за едрите момчета от близкото минало облекло в централното фоайе на сградата на Европейския парламент по време на последната му пленарна минисесия в Брюксел.

Европейският кореспондент на Клуб Z провери и докладва, че в пленарна зала Бареков все пак се е явил с костюм, риза и вратовръзка.

Бившият шеф на фалиралата телевизия, свързвана с дружбата на Делян Пеевски и Цветан Василев, е депутат от политическата група на Европейските консерватори и реформисти.

За европейските избори през май Бареков обяви съюз с "Атака" на Волен Сидеров. Щял да е на идейна основа - за създаването на "консервативно-патриотичен алианс" в България. Сидеров подаде и документи за членство в алианса на консерваторите (АКРЕ). Но от анонса на дружбата Бареков-Сидеров в края на миналата година насам, нищо не се е чуло за общи техни действия.

От Сидеров обаче се разграничава дори крайнодясната лидерка на френския Национален сбор Марин Льо Пен. Тя нарече "семантична война" срещу партията й опитите да я свързват с партии като Сидеровата в началото на мандата на този Европейски парламент.

За приключващия му мандат Бареков не стана известен с важни законодателни доклади. Той блесна в българските медии с изящния си английски и с високите си постижения във вдигане на тежести от лежанка.

Предстои да видим дали тези качества могат да му спечелят втори пегодишен мандат в Страсбург и Брюксел, месечна заплата от близо €8000, месечен фонд за сътрудници и асистенти от над €20 000, дневни командировъчни от близо €300 и ред други екстри. Въпреки че даде заявка, че не желае втори мандат (засега).

С такива доходи избраникът може да си позволи качествени анцузи - всекидневни и официални.