Неочакван коз за икономически бум в държавата извади Бойко Борисов при откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в столичната зала "Арена Армеец". Той обеща само за първите две години от бъдещото му управление държавата да санира половината от панелните блокове в страната. 

Според Борисов 711 000 домакинства живеят в панелни блокове. По сметките на лидера на ГЕРБ в тези апартаменти имало близо 4 млн. души.

Ако не направим нищо, след 10 години ще започнат да падат първите панелни блокове. Ще трябва да ги затваряме. Виждате асансьори как падат. В Германия, Чехия, Полша и Словакия го направиха санирането и сега са като нови. Освен това дават 30-40% по-малко за ток, каза бившият премиер.

Според него след като се санират панелките и им се смени дограмата животът на тези блокове може да бъде удължен с 30-40 години.

Това е работна ръка. Малките строителни фирми ще получат работа. Ще се увеличи търговията със строителни материали и ще направим нещо прекрасно за хората. Първите 2 години възнамеряваме половината от тези блокове да ги оправим. Парите ще отидат директно в хората. Ще стимулираме производството, предвиждат творческите планове на Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи още, че мегаминистерството на икономиката ще бъде разделено на три. Ще има отделни министерства на икономиката, на енергетиката и на туризма. Той призова активистите на партията си да не се страхуват да пренареждат листите.

Преференциите са хубаво нещо, никой няма да се сърди, използвайте ги, каза още Борисов.

Четете още:

Веселин Маринов подгря актива на ГЕРБ (обновена+снимки)

Цветанов: Бойко пак ще е премиер

Бойко Борисов: За мен не е важно кой ще е премиер! (обновена)