Коментарите в социалните мрежи по повод случая "Гебрев", който вероятно е свързан и със случая "Скрипал", не стихват. Преди няколко дни стана ясно, че е възможно българският бизнесмен Емилиян Гебрев да е бил отровен със същото вещество, използвано срещу Сергей Скрипал. Има и съмнения, че властите в България са се опитали да прикрият и неглижират случая с Гебрев.

Ето какво написа политологът Арман Бабикян:

"Добро утро, патриоти. Харесва ли ви да бъдат избивани български граждани от чужди офицери у нас ? Или възмущението работи, само ако надрусан швед ритне камериерка? Да не вземете да ми обяснявате сега, че все пак Чайковски и Толстой са велики творци... Чакам да чуя Сидеров, Марешки, Коцето от Варна, Каракачанов, Симеонов и президента Радев ? Искам да попитам за пореден път Външно министерство, кога ще "събере достатъчно доказателства", за да изгони руски дипломат?"

Въпросът кога ще бъде изгонен руски резидент от България задава и Радан Кънев:

"Нищо не разбирам от ченгеджийски истории. Дори шпионски романи никога не съм чел, освен "Енигма" на Харис, а той не е баш шпионски. 
Затова и нямам мнение кой, кого и с какво е отровил - това е работа за секретчиците, дано разберат.

Но следя, полека, политиката, публичната.

И знам, че въпросният г-н Гебрев (за когото нищо не знам, вж. по-горе) беше нарочен за икономическо убийство от правителството, прокуратурата и целия проправителствен медиен конгломерат, за улеснение наричан "медии на Пеевски".

Та, ако разследваме руските секретчици за покушение на българска територия, не следва ли да разследваме и българските власти за съучастие с руските секретчици?

И ако изгоним няколко руски резидента, за което видимо е крайно време, дали не трябва с тях, в дипломатическата поща, в някои особено големи куфари, да си тръгнат и ръководителите на правителството, прокуратурата и медийния конгломерат?"