"Лудогорец" не успя да спечели в трети пореден мач от подновяването на шампионата в Първа лига. Че и загуби днес - за втори път през сезона. "Орлите" паднаха с 0:1 от "Черно море" във Варна. И утре един от "Левски" и ЦСКА-София (а може и двата, ако завършат наравно) ще съкрати аванса на лидера.

Виктор Генев вкара единствения гол в 13-ата минута. "Черно море" надви и третия гранд на българския футбол. Миналата есен "моряците" елиминираха "Левски" за Купата, миналата събота биха ЦСКА-София, а днес огорчиха и шампионите.

И двата отбора пропуснаха положения в интересен мач, игран на тежък терен, силен вятър и студ. Гостите имаха по-чисти ситуации, някои от тях фрапантни. След срещата треньорът Антони Здравков, съдбата на когото вече може би изглежда ясна, хвърли вината върху съдията Никола Попов - за незачетен гол и неотсъдена дузпа при игра с ръка на Пламен Димов в 74-ата минута.

ЦСКА-София е на пет точки от "Лудогорец", а "Левски" на осем.

Както и миналата събота, "Черно море" започна ударно и тази стратегия отново проработи - тимът откри с ранно попадение след центриране и успешно отиграване на "втория етаж". Това, както и статичните положения, са силна страна на отбора на Илиан Илиев.

В 26-ата минута "орлите" имаха чиста възможност при грешка в защитата на своя опонент, но Марселиньо не уцели опразнената врата, за което помогна рикошет. В 37-ата голям пропуск направи и Вандерсон от чиста позиция.

След почивката играта на шампионите тръгна още по-зле. Все пак те можеха да стигнат до изравняване, но в 73-тата Якуб Шверчок също не намери мрежата на метри от голлинията. Малко след това дойде играта с ръка - пак при удар на поляка. Негов гол не бе зачетен в 82-ата заради фаул в атака.

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев заяви, че клубът застава зад Здравков и няма да прави промяна на поста. Илиан Илиев пък нарече "спекулации" твърденията, че ще смени Варна с Разград.

В първия мач от днес "Славия" би "Ботев" (Враца) с 3:1 като гост - след обрат. В последния съботен сблъсък "Ботев" (Пловдив) очаквано разгроми "Верея" с 4:0.