"Лудогорец" се оказа без вратари за първия си мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу "Ливърпул" на "Анфийлд" през следващата седмица. След мача с "Ботев" (Пловдив) - 2:1, се оказа, че резервният страж Иван Чворович е получил контузия и му предстои операция. А титулярят Владислав Стоянов не може да пази заради червения си картон срещу "Стяуа".

Така под рамката в историческия първи тест за българския първенец срещу най-успелия в Европа английски отбор ще застане младият и неопитен Георги Аргилашки, който е на 23 години.

"Иван Чворович получи контузия на тренировка вчера. И е в София сега, разкри треньорът Георги Дерменджиев. - Не, няма да може да играе срещу "Ливърпул", защото травмата се оказа доста сериозна и в понеделник най-вероятно ще претърпи операция на рамото.

Получи се от нищо - в безобидна ситуация, но се случват такива неща. Неприятно е, защото той трябваше да пази на "Анфийлд". Ние ще реагираме бързо, ще имаме човек, който да пази в този мач. Това е Георги Аргилашки. Имам му вяра, той вече от три години е в Разград и има качества. Ще разчитаме на него.”

В рамките на шегата - Дерменджиев явно не брои защитника Козмин Моци, който се прочу по целия свят, като доигра реванша със "Стяуа" на вратата, а при дузпите хвана два удара и класира тима си в групите.