Рокери от цялата страна излязоха на шествие, протестирайки срещу пребиването на бизнесмен от село Розино.

През целия ден в селото имаше засилено полицейско присъствие, предаде Нова тв. Час преди обявеното мотошествие, патрули и жандармерия влезли в селото и се разположили по всяка от улиците към площада.

Патрули и жандармерия имаше на всяка улица в Розино.

Рокерите форсирали двигатели при входната табела на Розино и обиколили центъра с надути клаксони.

Случаят, предизвикал днешното шествие, е от 14 септември. Тогава заради неплатена сметка за гориво пламва искра между братята, собственици на газстанцията край селото и стопанин на стадо овце. Единият брат удря овчаря, другият вади автомат и стреля във въздуха.

По-късно група от махалата, в която живее длъжникът се върнала с колове и лопати при двамата брата. В мелето бизнесменът Георги Рогачев получава тежка черепно-мозъчна травма и все още е с опасност за живота в кома.

„Не мога да си обясня тази агресия, такава жестокост. Това е зверщина просто. Протестът е мирен, аз не искам размирици. Не искам етнически настроения. Баща ми от години живее тук, помагал е на ромите, давал им е работа”, каза пред Нова тв Мариана Костадинова – дъщеря на пребития мъж.

Рокерите настояват държавните институции да си свършат работата по случая.

„Крайно време е, както подкрепихме Катуница и помогнахме на хората, да подкрепим семейството и тук. Никой по време на избори не го интересува, че умира човек. Крайно време е в държавата да се разбере, че трябва да става всичко по законов път. Не може човек да се убива като куче”, казва Стоян Голевски от мото-клуб „Траки”.

От снощи кметът на Розино не е в селото. Той заявил, че за него случаят е криминален и досега не е имало напрежение между различните общности в селото.