В 8 часа трите гранични пункта по границата ни с Турция „Капитан Андреево”, „Малко Търново” и „Лесово” бяха блокирани от представители на България без цензура и в момента преминаването на превозни средства е невъзможно, съобщи "Фокус" като цитира пресцентъра на МВР.

Според съобщението на граничните пунктове имало засилено полицейско присъствие. Нямало и ескалация на напрежение.

Самият Николай Бареков реши да спре движението на най-голямата граница между България и Турция - на пункта на Капитан Андреево. Той обаче не легна на браздата както беше обещал първоначално. Задоволи се да се появи с тениска с лика на Левски и да се включи в носенето на голямо национално знаме.

"България без цензура“ блокира границата с Турция срещу изборния туризъм. Точно в 8 часа лидерът Николай Бареков застана начело на барикадата, повеждайки стотици членове и водачи на листи на ББЦ. Стотиците протестиращи спряха движението на ГКПП "Капитан Андреево", носейки на ръце огромен български трибагреник. На браздата са зам.-председателят на ББЦ Росен Петров, водачът на листата за Пловдив област Мартин Иванов, Тезджан Наимова, Дяко Дяков, Мария Календерска, водачът на листата за Хасково Борислав Иглев и други.", обяви в развълнувано съобщение пресцентърът на ББЦ.


Групата вдигнала лозунги „Не искам Ердоган-Местан да е български султан“ , „Не искам Турция да решава вместо мен“, „България на българите“, „Не на турското робство 2014“, „Не искам гости да определят съдбата ни“, „Нека да спрем изборния туризъм“.

"На браздата е изпратена жандармерия. Бареков е с тениска с лика на Васил Левски, а симпатизантите на партията носят тениски с надписи „Не искам турско робство“, „Блокада и борба“. ББЦ опъна и две шатри на границата, където ще лагеруват протестиращите. На тях са опънати плакати "Знаете ли за кого гласувате" и "Знаете ли за кого гласувате?", пише още в официалното съобщение.
Блокадата беше обявена като протест срещу вноса на гласоподаватели от Турция, "които се очакват да влеят над 150 000 гласа за ДПС и партията на Касим Дал, която е част от Реформаторския блок. Същите тези избиратели са гласували за Ердоган на изборите в Турция". Граждански патрули на ББЦ щели да броят в дните до парламентарния вот у нас влизащите в страната автобуси с „ туристи“, за да се провери дали ще има злоупотреби с надписване на гласове на наши изселници.