Лидерът на "Атака" Волен Сидеров приложи някаква собствена математика и изчисли: в следващото 43-то Народно събрание влизат 47 партии, по-голямата част от които спечелили едва средно по 1% от гласовете. На техен фон обаче неговата формация, сам сама, а не в коалиция, се преборила за 4,5 на сто от народната любов.

Логиката на националиста е следната: почти всички участнички в надпреварата в парламентарния вот, се явявали под някаква форма на съглашателство - ГЕРБ била с РЗС, седем партии, съставляващи Реформаторския блок, шест в коалиция "България без цензура", партиите в "Патриотичния фронт", начело с ВМРО, старият враг на "Атака" НФСБ, ГОРД на Слави Бинев и пр.

Така излизало, че поотделно всяко едно от тези формирования взема по по малко от 1% от гласовете, някои по изключение по около 2 на сто. Само "Атака", ДПС и АБВ се явявали самостоятелни партии, спечелили над 4 на сто на вота вчера. Следователно: те са истинските победителки.

Изчисленията на Сидеров съвсем се оплетоха по отношение на Блока, който спечели 8,88% (при 99,96% обработени протоколи). Лидерът на националистите пресметна, че всяка една от седемте десни партии (които иначе са пет), е взела под 1% от гласовете.

"Това е чиста математика! Всички останали партии са с под 2% надолу!", приключи със сметките атакистът и заключи:

"Българският политически пейзаж е заприличал на улица в Амстердам - от онези дето се предлагат".

После надълго и нашироко обяви, че вече имало договор между ГЕРБ и ДПС да управляват заедно. Щял да ги подкрепи и Валери Симеонов (лидерът на НФСБ, б.р.). Симеонов щял да преговаря и с БСП, защото: "той с всички е готов да преговаря".

После посочи, че това, което е обещала партията на Бойко Борисов на хората е да им вдигне цената на тока, както и възрастта за пенсиониране и да замрази доходите им. 

След което заговори за своята си антимонополна програма като обяви, че у нас има една голяма норвежка компания, която изнася печалбата си в Норвегия. 

Защо в Норвегия, която е най-богатата страна членка на Европейския съюз, а не у нас - най-бедната, попита Сидеров. Без да отчита малката подробност, че Норвегия не е в ЕС.